Det stressede samfund og dig

Flere og flere danskere rammes af stress, angst og depressioner. Stress er – hvor paradoksalt det end lyder – blevet en livsbetingelse for mange i det danske samfund. Både i forhold til deres arbejdsliv og deres familie-/fritidsliv, hvor der ofte er lige så stram en kalenderstyring. Vi præsterer på begge fronter som aldrig før – og det er fantastisk, hvis det giver os mentalt overskud. Men de tørre tal viser desværre, at noget andet gør sig gældende for mange mennesker.

Det er i dag dokumenteret at langvarig stress giver hjerneskader hos nogle mennesker. Stresshormonerne slår billedeligt fortalt hjernecellerne ihjel, samtidig med at den del af hjernen, der styrer frygt og angst vokser. Manglende hukommelse og koncentration betyder, at de i værste fald ikke længere kan varetage et job. Både samfundet, virksomheder og den enkelte person har et ansvar at tage.

Jeg tilbyder dig redskaber og et tankesæt, som du aktivt kan anvende i din hverdag til at skabe trivsel og mentalt overskud. Det starter med, at du tager ansvar for dig selv og din trivsel. At du træffer et valg. Det er naturligvis op til dig.